Over ons


Liefhebbers van kwaliteit

Wij zijn twee vriendinnen & piercing liefhebbers die onze frustratie in het vinden van de juiste piercings hebben omgezet in een idee; onze eigen piercing en oorbellen webshop. Dé bestemming om al jouw fijne, goud en zilveren piercings online te kopen.

We hebben zelf een voorliefde voor het versieren van onze oren. Waar we vroeger braaf aan de slag gingen met oorbellen in het zilver (Anouk) en oorbellen in het goud (Annemarije), gingen we de laatste jaren een stapje verder met piercings in onze oren.

Fijne piercings

Piercings zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld, niet alleen zijn meerdere gaatjes populair, steeds meer meiden hebben ook piercings in hun oren. Het verschil tussen een oorbel en een piercing is de plek waar het oor gepierced is; is dit in de oorlel dan spreken we van een oorbel. Ben je gepierced door je kraakbeen, dan wordt dit een piercing genoemd.

De populairste plekken in het oor zijn piercings in de tragus en in de helix. Ook wij hebben een double forward helix piercing, een reguliere helix piercing en een piercing in onze tragus. Blij als we waren toen de piercings eindelijk na (6-9!) maanden geheeld waren, struinden we Amsterdam door op zoek naar mooie piercing sieraden. Anouk wilde een piercing voor in de helix kopen, Annemarije wilde een piercing voor in
haar tragus kopen.Dit was een uitdaging, want de piercings die in piercingshops worden aangeboden, maar ook de piercings die je online kan kopen sluiten niet aan bij de huidige trend van fijne, minimalistische sieraden.

We zagen daarom een hele mooie mogelijkheid liggen; het starten van een webshop met oorpiercings. Dé plek waar alle piercingliefhebbers online piercings kunnen kopen. Met de grote populariteit van oorpiercings, kan je bij Earcraft piercings kopen voor in de helix en piercings voor in de tragus. Om het aanbod breder te trekken, willen we onze fans de mogelijkheden geven hun gehele oor te versieren en daarom ook oorbellen online verkopen. Hierbij houden we van mix & match, dus het combineren van oorbellen in het zilver en oorbellen in het goud.

Mix & Match

We brengen mix & match terug in de webshop en bieden daarom ook oorbellen online aan; oorbellen in het zilver en oorbellen in het goud. Daarnaast bieden we piercings in zowel zilver als goud. Voor in de helix, kan je bij ons helix piercings kopen in verschillende materialen; namelijk chirurgisch staal, zilver en gold filled. We bieden helix piercings als ringetje en knopje met een platte achterzijde. Earcraft biedt tragus
piercings om te kopen in tevens chirurgisch staal, zilver en gold filled. Ook de tragus piercings hebben een platte achterkant om zo een pijnlijk oor te vermijden.

Handgemaakt en van hoge kwaliteit

We werken alleen met handgemaakte producten van over de hele wereld, waarbij kwaliteit boven aan staat. Alles is handgemaakt en het bieden van kwaliteit is hierbij van belang. Onze frustratie in de aankoop van sieraden die na een week al verkleurden was een van de redenen om alleen met gold filled en sterling silver sieraden te werken. We willen sieraden aanbieden die niet na korte tijd verkleuren’,Want naast onze frustratie in het vinden van mooie piercings, wilen we ook het vroegtijdig verkleuren van de sieraden tegengaan.

Dankzij nauwe partnerships met de makers zullen we in de toekomst ook een label gaan voeren onder onze eigen naam. Het bieden van veel keus staat hierbij voorop. Het dragen van meerdere oorbellen, die verschillen in model en materiaal, is iets dat we veel om ons heen zien. Earcraft speelt hier op in door ook enkele items aan te bieden.

Wij dragen eigenlijk nooit twee gelijke items in ieder oor. Het dragen van sieraden is een manier om je persoonlijke stijl te uiten en dat hoeft echt niet altijd in symmetrie te gebeuren.